Kinderkleding trends najaar 2024 (Deel 2)

Gepubliceerd op 5 september 2024 om 13:03

In deel 1 liet ik al een aantal toffe kinderkleding trends zien voor de herfst en winter van 2024/2025. Maar er zijn nog veel meer gave trends om te bespreken! Daarom is het tijd voor deel 2 van de leukste kinderkleding trends van dit najaar. Natuurlijk shop je deze trends ook bij Jet Tweedehands kinderkleding! Laat je inspireren door deze trends en combineer ze zodat ze passen bij de stijl van jou kind. Veel trends zijn superleuk onderling te combineren. Door de trendgevoelige items tweedehands te shoppen kies je voor een duurzame optie. Het scheelt enorm in je portemonnee en het is veel beter voor het milieu.  Bekijk hier de trends van deel 1! Of shop hier meteen de leukste trends uit onze blogs!

 

Trend 5: Corduroy/ribfluweel/velvet

Net als de teddy trend uit deel 1 is corduroy ofwel ribfluweel een stof die we heel veel zien in het najaar. In zowel kleding als accessoires maar ook in het interieur zie je deze stof heel veel terug komen. Deze zachte, warme stof met ribbelstructuur is bij uitstek geschikt voor het najaar. Het geeft wat extra warmte en structuur aan een outfit. En de stof zorgt voor een luxe uitstraling. Ribfluweel zie je in alle kleuren en soorten. Je ziet het bijvoorbeeld terug in blousejes, broeken en jasjes.  En je combineert het super leuk met mooie gebreide materialen. Velvet heeft dezelfde luxe en warme uitstraling als ribfluweel maar heet niet de kenmerkende ribbeltjes structuur. Ook velvet is een zachte stof die door zijn warmte super geschikt is voor het najaar. Velvet heeft soms ook een wat glimmende look, wat de stof een luxe en feestelijk tintje geeft. Daarom is velvet ook heel leuk om te dragen tijdens de feestdagen. 

Trend 6: Knitwear

Zoals ik hierboven al even benoemde kun je het ribfluweel van bovenstaande trend heel goed combineren met gebreide items. Laat dat nou één van de andere trends zijn die we dit najaar veel terug zien. Een ribfluwelen broek gecombineerd met een gebreide trui geeft een hele klassieke look maar is zeker niet ouderwets. Maar de gebreide trui kan ook heel modern gecombineerd worden op een toffe (baggy) spijkerbroek of flared legging. En als je zelf nog met afgrijzen terug denkt aan kriebelende wollen truien. Geen zorgen, de meeste gebreide truien worden tegenwoordig gemaakt van synthetische stoffen die niet prikken of kriebelen! De gebreide items zien we in veel verschillende stijlen van grofgebreide (oversized) kabeltruien tot fijn gebreide coltruitjes. Breisels zien we natuurlijk ook veel terug in winter accessoires zoals mutsen en sjaals. 

Trend 7: Panterprint

Deze trend zien we vooral terug bij de meiden! De panterprint is al een aantal jaren niet meer weg te denken uit het modebeeld maar is dit jaar hipper dan ooit! Panterprint kun je op een subtiele manier terug laten komen in een look, maar je kunt ook kiezen voor de meer opvallendere variant. Panterprint zien we in veel verschillende kleuren en is super goed te combineren met basics zoals een jeans of zwarte top. 

Trend 8: Metallic

Ook deze trend zien we vooral terug in meisjeskleding. Metallic is een verzamelnaam voor alle kleuren met een shiny, glimmende laagje. Vaak zie je metallic in zilver en goud tinten terugkomen maar in principe kan metallic in alle kleuren. Metallic is zowel stoer als feestelijk en is daardoor een heel veelzijdige 'kleur'. Kies voor 1 metallic item in je outfit om het niet te 'space-achtig' te maken en combineer het met wat meer basic items om een stoere look te creëren. 

De trends voor dit najaar zijn echt mega divers en je kunt er alle kanten mee op! Ook mixen en matchen de trends bijna allemaal heel goed met elkaar! Welke trend is jouw favoriet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.