Kinderkleding trends najaar 2024 (Deel 1)

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 20:31

De scholen zijn weer begonnen en de zomer loopt op z'n einde. Geen beter moment om eens te gaan kijken welke kinderkleding trends we dit najaar gaan zien. Veel trends van het afgelopen jaar zien we ook dit najaar weer terugkomen. En we zien ook dat je veel trends lekker met elkaar kan mixen en matchen. Trendgevoelige kleding is bij uitstek geschikt om tweedehands te shoppen! Sommige trends zien we maar één of twee seizoenen in het modebeeld en als je graag je zoon of dochter in de laatste mode wil laten shinen is het zonde om steeds alles nieuw te moeten kopen. 

Ook als je niet persé aan de laatste kindermodetrends wil mee doen kun je toch inspiratie halen uit onderstaande trends. Mix en match trendy items met tijdloze basics en kies vooral voor kleding die past bij de stijl van jou kind. 

 

 

Eén van de trends die we afgelopen jaar al veel gezien hebben is: Teddy! In zowel interieur als het modebeeld is deze stof niet meer weg te denken. Deze zachte warme stof zien we bij zowel jongens als meiden veel terug komen op veel verschillende manieren. Bij de meiden zien we veel teddy gilletjes/bodywarmers en bij de jongens komt teddy vooral terug in de winterjassen als voering of trendy detail aan de buitenkant. Maar ook in accessoires zoals rugzakken komt de teddy trend vaak voorbij. 

 

Vooral het teddy gillet is een divers item in de kledingkast van je kind. Eigenlijk te combineren met alles, van blousjes, tot longsleeves en zelfs op een jurkje of rokje geeft het net dat beetje extra. Mooie bijkomstigheid is ook nog dat de teddystof lekker warm is en dus voor extra warmte zorgt op de koudere herfst en winterdagen. 

Trend 2: Varsity

Ook zo'n leuke trend die we bij zowel jongens als meiden veel zien is de 'Varsity' trend. Oftewel amerikaanse universiteitsmode. Het woord Varsity komt van het engelse university. Denk hierbij vooral aan de zogenaamde baseball jacks en vesten maar ook grote blokletters en badges op de kleding. Ook zie je bij deze trend veel petjes voorbijkomen. De trend is lekker sportief en kleurrijk en kan ook nog goed in het voorjaar doorgedragen worden. 

Trend 3: Preppy

Ook de preppy-stijl vindt zijn oorsprong op de amerikaanse universiteiten. De stijlen slijten dan ook perfect bij elkaar aan. Waar de preppy-trend wat klassieker oogt door het gebruik van klassieke motieven zoals ruitjes en strepen, is de varsity-trend wat sportiever. Door deze twee trends met elkaar te combineren krijg je een leuke balans tussen deze stijlen. Bij de preppy-trend moet je ook denken aan pantalons, overhemden en plooirokjes, kraagjes en kant. Een beetje zoals de klassieke schooluniformen. De kleuren die we bij de preppy-trend veel terug zien zijn rustige klassieke kleuren als donkerblauw, wit, beige en soms een beetje rood. Deze trend kenmerkt zich ook door het vele gebruik van laagjes. Combineer de klassieke onderdelen van deze trend met sportievere hedendaagse items voor een minder stijve look! 

 

 

Trend 4: Cargo

Van de klassieke preppy-stijl gaan we even helemaal een andere kant op! Dit laat ook zien hoe divers de modetrends tegenwoordig zijn en dat al die trends ook weer super leuk met elkaar te combineren zijn. De cargo trend is namelijk alles behalve chique en klassiek. Deze stoere trend zien we bij zowel jongens als meiden veel terug komen. Vooral de cargo-broeken zijn populairder dan ooit! De broeken vindt je zowel in een wijdere baggy variant als in een strakkere skinny versie. En ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. In de cargotrend zie veel grote zakken en de kleuren kakigroen, legergroen, beige en zwart zien we veel terug komen. Combineer de cargobroek met een stoer shirt en denimjack voor een stoere look voor zowel jongens als meiden. Wil je voor de meiden een iets meisjesachtigere look creëren, combineer de cargobroek dan met een strakke crop top.  

Binnenkort deel 2 van Kinderkleding trends najaar 2024

Er zijn zoveel leuke kinderkleding trends daarom komen we binnenkort met een deel 2 met de leukste kinderkleding trends najaar 2024! Hou onze website en social media kanalen in de gaten om de leukste trends niet te missen! Welke trend is jouw favoriet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.